/KiIogrami SHlTET për 1,000 euro, dhe gjenden në vendin tonë!

KiIogrami SHlTET për 1,000 euro, dhe gjenden në vendin tonë!

Ajo njihet që nga koha e Egjiptianëve të lashtë, Romakëve dhe Grekëve, por u zbulua vetëm në shekullin e 19-të!

Vonesa e tij midis kërpudhave nuk e pengonte atë që menjëherë të merrte titullin mbretëror në mesin e kërpudhave të familjes.

Frutat me aromë të fortë, dalluese, në të zezë apo të bardhë, në një madhësi midis dy dhe tetë centimetra, të fshehur nën sipërfaqen e tokës dhe vetëm në vende të rralla.

Duket sikur ata i ngjajnë patateve dhe shijojnë si një përzierje djathi dhe qepë të vjetër,m.

Nën tokë ata jetojnë në simbiozë me rrënjën e një barishte apo peme, dhe gjithashtu varet nga aroma e tyre.

Ka rreth 70 lloje të truffles. Trumfoli i zi është i regjistruar në Maqedoni, që është në Mariovë, Stogovë dhe Kumanovë.

Qentë të trajnuar përdoren për të gjetur këtë kërpudhë të rrallë, dhe një prej tyre kushton 5,000 euro.

Një kilogram i kësaj kërpudhe nëntokësore kushton 1 000 euro.