Kjo është lidhja e ERDOGANlT me shqiptarët, JETOl disa muaj në qytetin shqiptar

  0
  249

  Presidenti i Turqisë Rexhep Taip Erdogan ka një lidhje të fortë me shqiptarët.

  Dhe kjo sepse ai ka jetuar disa muaj në një qytet shqiptar. Erdogan disa dekada më parë u dën ua për n;xitje të dhu nës dhe të urr;ejtjes fetare e r;acore.

  Një gjykatë kishte urdhëruar bu;rgosjen e tij për 10 muaj, por Erdogan, atëherë kryetar i Stambollit, kishte vu;ajtur vetëm katër muaj b urgim, nga 24 marsi deri më 27 korrik të vitit 1999.

  Pas daljes së tij nga bu rgu, ish-numri një i qytetit më të madh turk, që më vonë u bë edhe kryeministër i vendit, para se të zgjidhej president, jetoi 3 muaj në Tetovë.

  Këtë detaj mjaft interesant e tregoi kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Menduh Thaçi.

  Tetova, qytet në Maqedoninë e Veriut është me shumicë të madhe shqiptare.