syntax error, unexpected '<', expecting end of file

Kjo komunë në Itali ofron 9000 euro për këdo që shkon të jetojë atje (KRlTERET)

Komuna e Locanës në Itali po ofron një shpërblim prej 9000 eurosh për ata që do të vendosin të shpërngulen atje. Destinacioni që ofron këtë shpërblim është një zonë e cila ka pësuar një rënie të ndjeshme të popullsisë përgjatë viteve të fundit.

Largimet e shumta nga Locana kanë ardhur për shkak të probIemeve të pronësisë. Ky rajon është një zonë malore dhe kufizohet me Zvicrën dhe Francën. Kryebashkiaku i saj tha për CNN se është i gatshëm të paguajë 9000 euro për familjet që duan të lëvizin atje për aq kohë sa kanë një fëmijë dhe kanë një pagë minimale prej 6000 eurosh në vit.

Ai gjithashtu deklaroi se popullsia në Locanë është ulur ndjeshëm përgjatë viteve të fundit e për pasojë edhe shkolla e saj po shkon drejt mbylljes.

“Popullsia e Locanës ka ardhur duke u ulur nga viti në vit. Shkolla jonë çdo vit përballet me rre;zikun e mbylljes për shkak se në klasa ka shumë pak nxënës. Në Locana çdo vit ka 40 vd;ekje kundrejt vetëm 10 lindjeve. Është një fenomen i njohur në të gjithë Italinë ku, në 30 vitet e fundit, një në katër komunitete të vogla janë bërë qytete fa;ntazmë. Tani në vend ka 139 fshatra me më pak se nga 150 banorë.

Dhe ndërkohë që marrëveshja e kryebashkiakut Mattiet fillimisht u ofrohet vetëm italianëve apo të huajve që tashmë jetojnë në Itali.

“Ne po kërkojmë që të tërheqim kryesisht të rinjtë dhe profesionistët që punojnë në distancë ose janë të gatshëm të fillojnë një aktivitet këtu”, thotë ai. “Ka dhjetëra dyqane të mbyllura, bare, restorante dhe butiqe që po presin që të rinjtë t’i drejtojnë.”