/Kjo puIë kushton 2500 doIIarë:MESONl se pse e ka këtë çmim

Kjo puIë kushton 2500 doIIarë:MESONl se pse e ka këtë çmim

Lloji i pulave ‘Ayam Cemani’ dallohet sepse ato janë të zeza si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme dhe ç.mimi i tyre arrin deri në 2500 dollar, transmeton Gazeta Metro.

Puplat e tyre janë të zeza, sqepat, kthetrat, madje edhe mishi, esh.trat dhe të gjitha or.ganet e br.endshme janë të tilla. I vetmi element jo i zi i këtyre shpendëve është gja.ku, i cili ka ngjyrë të kuqe, siç është tek të gjithë kafshët, shpendët dhe njerëzit.

Vetëm një pulë ‘Ayam Cemani’ arrin çmimin deri në 2 500 dollarë. Dana Cowin, kryeredaktorja e ‘Food & Wine’, përgjigjet se kjo pulë k.ushton kaq shumë, sepse është shumë eIegante, e gjitha e zezë.

Pupla e saj janë të zeza. Org.anet e saj janë të zeza. Mishi i saj është i zi. Kështu që është shumë e veçantë, është një pulë e një r.ace të rraIIë. Pula ka marrë emrin e një fshati (Cemani) në Java’n Qendrore.

Për ngjyrën e zezë merita është e një tipari gjenetik i njohur si ‘fibromeIanosis’, që është karakteristikë e ‘Chinese Silkie’, një lloj pule e zezë, tepër e çmuar në Kinë./gazetametro.net