Kodi qe verteton nqs celulari juaj eshte origjinal ose imitim

  0
  573

  Doni të blini një celular apo keni blerë një të ri sëfundmi dhe doni të dini vendin e origjinës dhe prodhimit të tij?

  Për të gjetur vendin e prodhimit, mjafton të shtypni *#06# dhe më pas butonin e telefonatës. Pasi të keni bërë këtë veprim, do t’ju shfaqet një numër i gjatë me shumë shifra, ku shifra e 7 dhe e 8 tregon vendin e prodhimit.

  Normalisht, çdo shifër është një kod për shtetin përkatës. Kështu për shembull, nëse ka kodin

  00 – Telefoni juaj është prodhuar në vendin origjinal të pajisjes. (Apple SHBA, Samsungu i Koresë së Jugut, …)

  01 ose 10 – Telefoni juaj është prodhuar në Finlandë

  02 ose 20 – Telefoni juaj është prodhuar në Emitares

  03 ose 30 – Telefoni juaj është prodhuar në Kore

  04 ose 40 – Telefoni juaj është prodhuar në Kinë

  05 ose 50 – Telefoni juaj prodhohet në Brazil, Shtetet e Bashkuara ose Finlandë

  06 ose 60 – Telefoni juaj prodhohet në Hong Kong, Kinë ose Meksikë

  08 ose 80 – Telefoni juaj prodhohet në Gjermani