/“KORONAVlRUSl lKËN në fund të muajit”, specialisti KlNEZ bën parashikimin që të gjithë PRESlN

“KORONAVlRUSl lKËN në fund të muajit”, specialisti KlNEZ bën parashikimin që të gjithë PRESlN

Zyrtarët e shëndetit në Kinë po bëjnë parashikime shumë të mira në lidhje me atë se kur do të marrë fund kor;onavifrusi në vendin e origjinës. “Në fund të muajit, nuk do të ketë më C;ovid-19 në Wuhan, ep;iqendrën e vir usit e cila ka sh;kaktuar ka;os në të gjithë botën”.

Deklarata bëhet nga Zhang Boli, pjesë e grupit të 14 kërkuesve të dërguar nga Pekini në provincën Hubei për të drejtuar punën ndaj ep idemisë.

Sipas Zhang, i cili është drejtori i Universitetit Tradicional për mjekësinë kineze në Tianjin, “pritet që të ketë 0 raste në fund të muajit, raporton hermesneës. Në fund të prillit, jeta do të rikthehet në normalitet në Kinë dhe jashtë provincës Hubei. Për këtë të fundit do të duhet edhe një muaj më tepër para se të kthehet gjithçka në normalitet”.

Megjithatë, shumë prej ins pektorëve e shohin këtë parashikim me dy shim, duke menduar se një ulje kaq e madhe mund të jetë e pamundur për të qenë e vërtetë për një v irus i cili tregoi se ka arritur të përhapet aq shumë nëpër botë.

Kina ka marrë masa d rastike për të ardhur deri në zh dukjen e vi rusit, duke mbyllur dhe futur në ka rantinë qytete me miliona banorë.