/Kryeministri grek jep Iajmin e madh për Shqiptarët

Kryeministri grek jep Iajmin e madh për Shqiptarët

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis ka dhënë një lajm të mirë për Shqipërinë.

Mitsotakis shprehet pro integrimit të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut në BE..

“Transformimi i Ballkanit Perëndimor në një zonë paqeje, stabiliteti, zhvillimi dhe prosperiteti është i rëndësishëm si për Greqinë dhe BE.

Sundimi i ligjit, respektimi i të drejtat e njeriut dhe të drejtat e pakicave, forcimi i institucioneve demokratike si dhe respektimi i marrëveshjeve janë parakushte për procesin e pranimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor” tha ai.