/Kryeministri i Italisë ndryshon dekretin e lëvizjes për Shqipërinë, mjafton që qytetari të përmbushë këtë kusht…

Kryeministri i Italisë ndryshon dekretin e lëvizjes për Shqipërinë, mjafton që qytetari të përmbushë këtë kusht…

Dekreti i ri i Këshillit të ministrave të qeverisë Conte përvecc të tjerash, lejon futjen në territorin italian edhe për personat jashtë kategorive të lejuara më parë, mjafton që të keni një marrëdhënie me personin ku do të shkoni të qqndroni.

Deri dje, hyrja dhe tranziti në territorin kombëtar lejohej vetëm për ata që kishin:

nevojat për punë;

urgjencë absolute;

nevojat shëndetësore;

nevojat e studimit;

kthimi në shtëpi ose vendbanim.

Sipas rregullave të mëparshme, çiftet që jetojnë në shtete të ndryshme nuk mund të bashkoheshin.

Nga kjo e hënë kjo do të jetë e mundur, pasi ne DPCM i ri lexohet se “hyrja në territorin kombëtar lejohet të arrijë vendbanimin, shtëpinë dhe vendbanimin e një personi, edhe nëse nuk bashkëjeton, me të cilin ekziston një marrëdhënie emocionale “.
Dekrerti i plotë:

https://www.corriere.it/politica/20_settembre_05/nuovo-decreto-coronavirus-proroga-tampone-stadio-2e554eaa-efb6-11ea-94cc-1f80cc642b17.shtml