/Kufiri tokesor me Shqipërinë, Greqia merr vendimin që prisnin të gjithë

Kufiri tokesor me Shqipërinë, Greqia merr vendimin që prisnin të gjithë

Kufiri tokesor me Shqipërinë, Greqia merr vendimin që prisnin të gjithë.

Ditën e sotme kryeministri i Greqisë Kyriakos Mitsotakis ka marrë një vendim të rëndësishëm pas takimit të zhvilluar me kreun e Komitetit të Sëmundjeve Infektive, Sotiris Tsiodras.

Qeveria greke ka marrë vendimin që bazuar të dhënat epidemioIogjike, është vendosur që nga data17 gusht për hyrjen në Greqi bëhet e detyrueshme testi (PCR) për vi rusin, i cili duhet të jetë bërë deri në 72 orë para.

Kjo vlen për shtetet si: Suedia, Republika Çeke, Belgjika, Spanja dhe Hollanda.

Sa i përket kufijëve tokësor, ku merr pjesë edhe Shqipëria është vendosur që nga data 17 gusht bëhet i detyrueshëm testi PCR që të jetë para 72 orësh.

Ky urdhër është për të gjithë shtetasit përfshirë edhe ata grek që duan të shkojnë në vendin e tyre.

Ndër të tjera është vendosur që në doganën e Kakavijës do të lejohen të futen deri më 750 persona në ditë.