/Kush qeveris pas 25 prillit? Bashkimi Europian pubIikon sondazhin, ja si renditen partitë politike kryesore

Kush qeveris pas 25 prillit? Bashkimi Europian pubIikon sondazhin, ja si renditen partitë politike kryesore

Europe Elects, një blog i njohur sondazhesh në Europë ka dalë në një parashikim mbi rezultatet e zgjedhjeve parlamentare, të cilat do të mbahen më 25 prill në Shqipëri.

Sipas të dhënave të publikuara në faqen zyrtare të Europe Elects në Twitter, partitë shqiptare që do të garojnë në zgjedhjet e 25 prillit renditen kështu:

– PS: 50% (+2)

– PD: 38% (+1)

– LSI: 9% (-2)

– PDIU: 2%

Për arritjen e këtyre rezultateve është marrë një kampion prej 1,600 personash, dhe puna në terren është zhvilluar nga 25 shkurti deri në 09 mars.