/Ky është aeroplani që do të shpëtoj shumë jetë në rast rreziku (VIDEO)

Ky është aeroplani që do të shpëtoj shumë jetë në rast rreziku (VIDEO)

Ish-inxhinier i aviacionit dhe hetuesi i aksidenteve ajrore, Vladimir Tatarenko, ka arritur të krijoi një kabinë të ndashme nga aeroplani që bart pasagjerë, e që potencialisht mund të ndahej nga aeroplani në rast rrezlku.

Nëse një aeroplan gjatë fluturimit do të kishte probleme serioze, dhe do rrezlkonte përpIasjen në tokë, atëherë pjesa e ndashme e aeroplanit ne raste të tilla do mund të shkëputej dhe përmes dy parashutave do aderonte sigurt në tokë.

Përmes kësaj video mund ta shihni të ilustruar se si mund të shpëtohen pasagjerët e aeroplanëve në rast rrezlkut nga përIpasja eventuale.
PërpIasjet të aeroplanëve ka pasur jo pakë përgjatë viteve të fundit.
Videon e plotë mund ta ndiqni këtu

https://youtu.be/z13Ae9ygiCU