Ky eshte çelësi mund të hape çdo dhomë të hoteleve në gjithë botën

  0
  350

  Një nga avantazhet e hoteleve që përdorin karta zhbllokimi është se ato mund të programohen. Kjo do të thotë që në rast se konsumatori humbet kartën, ose nëse dëmtohet, është e lehtë ta zëvendësojë atë.
  Me këtë çelës mund të hapni çdo dhomë të hoteleve në gjithë botën

  Gjithashtu, karta mund të programohet për çdo dhomë. Pengesa më e madhe e këtij sistemi është se kartat e zhbllokimit mund të hidhen.

  Kjo është pikërisht ajo që hakerët demonstruan kohët e fundit dhe anëtarët e ekipit F-Secure zbuluan një dobësi kritike në softuerin e çelësave elektronikë të prodhuara nga VINGCARD, i cili është ofruesi më i madh i sistemeve mbyllje në hotele.

  Ky gabim i lejon hakerëve për disa minuta të krijojnë çelësin kyç për krejt ndërtesën, dhe e gjitha ajo që kanë nevojë është një kartë e rregullt për zhbllokim nga hoteli.

  “Kjo mund të jetë një kartë për të zhbllokuar dhomën tuaj, kartela e personelit ndihmës nga secila pjesë e hotelit. Sistemi mund të hakohet edhe nga ashensori dhe të klonojë një kartelë atje”, tha Tomi Tuominen nga kompania kërkimore F-Secure.

  F-Secure parashikon, se për shkak të sistemit të gjerë VINGCARD, këto metoda të hakerëve mund të kenë ndikim në miliona dyer të hoteleve në 166 vende dhe në më shumë se 40.000 objekte.

  Lajm i mirë është se F-Secure kontaktoi VingCard për të punuar së bashku për të zhvilluar një zgjidhje që do të korrigjojë gabimin.