Ky është i riu shqiptar që po HABlT edhe mediat e hυaja për mënγrën se si…

Kjo është shtëpia patriarkale e Syla, një familje tipike bujqësore në veri të Shqipërisë.

Anëtarët e saj ndajnë një çati, por mbi të gjitha – një mënyrë jetese.

E gjithë familja merr pjesë në punën e fermës familjare në fshatin malor të Blerimit, në veri të Shqipërisë.

Rruga për në fshat është aq shumë me gunga, saqë, sidomos gjatë dimrit, Syla mbetet e izoluar për muaj të tërë.

Suzana, gruaja e Shkëlzenit, ka studiuar infermierinë dhe shpesh në dimër i ndihmon gratë të lindin larg mjekëve dhe spitaleve.

Fytyrat e tyre, të shënuara nga lodhja, tregojnë një të vërtetë të thellë, shkruar nga era e ashpër malore “,shkruan Valery Poshtarov nga media Balcanicaucaso.