/Ky është personi që ‘zh duku’ Bleona Matën

Ky është personi që ‘zh duku’ Bleona Matën

Prej vitesh vogëlushja Bleona Mata rezulton e zh.dukur dhe e ëma e saj vazhdon ta kërkojë akoma dhe duket se nuk do të gjejë qe.tësi deri sa të marrë vesh të vërtetën.

Së fundmi emisioni Pa Gjur.më, ka zbuluar identitetin e kroatit i cili dys.hohet se ka rrë.mbyer Bleonën. Referuar një lajmi të publikuar në 13 mars të vitit 2013 nga mediat kroate, ky emision ka ndërtuar identitetin e këtij personi i cili përveç Bleona Matës, dyshohet se ka rrë.mbyer edhe tre fë.mijë të tjerë.

Nëpërmjet një lidhje telefonike nëna e Bleonës, Bukurie Mata, aku.zoi familjen e ish-burrit të saj për faktin se të gjithë kanë marrë dokumente kroate, ndërkohë që shtoi se personi i dy.shuar si rrë.mbyesi është parë në fshat.

Ajo shprehet:

Jam shumë e tr.onditur dhe e ha.bitur për këtë lajm. Të gjithë goranët janë me letra kroate. Sot e gjithë familja e ish-burrit tim janë në Kroaci. Kjo mund të ketë lidhje 100% me goranët. Ky person është 100% i familjes sepse të gjithë goranët janë me letra kroate. Do ta rivazhdojmë çështjen e kër.kimit. Ky person më është bërë si fytyrë e parë, është parë në fshatin Orjosht”.

Në një lajm të publikuar nga mediat kroate, grupi ku bënte pjesë edhe Sadat Toskiç sillte fëmijë nga Maqedonia e Veriut dhe Kroacia. Mediat raportojnë se ai ka fal.sifikuar dokumentet, duke angazhuar një grua të identifikuar si Sanja Krishto e cila hiqej si nëna e fëmijëve të rrë.mbyer në zyrën e regjistrimit në Sezvete.

Trafi.kantët falsi.fikonin çertifikatat e lindjes dhe në këtë mënyrë arrinin që t’i transportonin të miturit nga Maqedonia drejt Kroacisë, shkruan shqiptarja.com.

Por me sa duket plani nuk u eci, pasi u kapën në fla.grancë duke tentuar të regjistronin fë.mijë të tjerë. Kanë qenë nëpunësit e asaj gjendje civile që kanë dys.huar për vërtetësinë e dokumenteve dhe kanë njoftuar menjëherë po.licinë.

Sadat Toskiç u dë.nua me bu.rg në vitin 2012 nga gjykata e Zagrebit në lidhje me këtë ngjarje, ndërkohë që bashkëpunëtorja e tij Sanja Krishto u la e lirë.