/Lajme te MlRA nga Italia,flet mjeka qe jeton atje:Rastet po sh erohen shume shpejt. (Video)

Lajme te MlRA nga Italia,flet mjeka qe jeton atje:Rastet po sh erohen shume shpejt. (Video)

80 mijë persona në të gjithë botën dhe te gjithe jane ne pritje te va;ksines se kor;onavi;rusit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur em;ergjencën globale per te gjithe dhe duhet te keni k;ujdes kur udhetoni ne vende ku ko;rona eshte shume e perhapur.

Italia eshte vendi i trete ne bote per perhapjen e kor;onavi;rusit dhe jane infektuar me shume se 250 perosona.Por me;s tyre ka dhe nga ata qe jane she;ruar.

Ata të inf;ektuar nga vi;rusi ko;rona në këtë moment janë sh;trirë në rajone të ndryshme. Mban numrin më të madh Lombardia, më pas Veneto, Emilia Romania, Liguria, Piemonte, Lazio, Sicilia, Toscana. Në Piemonte ku jetoj unë ishin 3 raste deri mbrëmë, ndërsa në qytetin tim nuk kishte asnjë rast. Mbrëmë u hasën edhe rastete e para në qytetin e Astit, 4 raste pozitive që u vunë direkt në izoIim. Në momentin që u përhap lajmi se në Itali erdhi vi;rusi kor;ona, ata që luajtën një rol shumë ne;gativ ishin rrjetet sociale. U krijua shumë shpejt një ps;ikozë masive, fri;ke dhe te;rrori. Pacientët filIuan të anulonin vizitat në spitaIe, por Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me rajone të ndryshme dhe me pushtetin lokal, morën masa shumë të fo;rta në mënyrë që të parandaIohej përhapja e vi;rusit në mënyrë masive.

Per me shume shikoni videon