Lajme

Lajmi fundit: Ndryshοjnë masat antίkοvid dhe ora pοlicore

Komiteti Teknik i ekpertëve pas uljes së numrit të të infektuarve me Covid në vendin tonë këtë të enjte kanë vendosur masa të reja anti Covid.

Në fjalën e saj Rakacolli deklaroi se nga 1 qershori nuk është e nevojshme me mbajtja e maskës në ambjente të hapur dhe ora policore të shtyhet deri në 23:00.

“Përcaktimi i masave në përputhe me indikatorët e situatës dhe ndihet mirë efekti I vaksinimit. Në këtë situatë komiteti mendon se ka vend për lehtësim.

Nga data 1 qershor të hiqet detyrimi për mbajtjen e maskës në ambjnetet e jashtme por do të mbahet në ambjentet e mbyllura dhe në transportin publik.

Nga ora policore me 1 qershor do të kalojë në orën 23:00 deri në 06:00 të mëngjesit. Klubet e natës do të vijojnë të jenë të mbyllura.

Nga 14 qershori grumbullimet nga 10 persona në 50 persona, nga 1 korriku do të shtyhet në orën 24.

Do të lejohen kampionatet sportive me kapacitete të reduktuara, aktivitetet e teatrove dhe të shfaqjeve artistike”, tha ajo.