/LAJMl i madh për Shqipërinë, ja PROJEKTl që do të sjellë së shpejti Soros në Tiranë

LAJMl i madh për Shqipërinë, ja PROJEKTl që do të sjellë së shpejti Soros në Tiranë

Universiteti i Evropës Qendrore, ku ka kryer master dhe Gent Cakaj, është mbyllur tashmë në Hungari. Për këtë arsye, po shikohet mundësia për hapjen e tij në një tjetër vend.

Hapja në Shqipëri e Universitetit të Europës Qendrore, i themeluar nga miliarderi George Soros, që u mbyll pak kohë më parë nga ana e qeverisë hungareze.

Universiteti, i hapur në vitin 1991 dhe që është regjistruar në Shtetet e Bashkuara, në Nju Jork, prej më tepër se një viti kishte probIeme ligjore, nga koha kur Hungaria ndryshoi ligjin e arsimit të lartë për universitetet e huaja.

Kujtojmë se Universiteti e ka mbajtur të hapur kampusin e tij në Budapest, por programet e tij të akredituara në Shtetet e Bashkuara do të çohen në Vienë.

Ndërkohë që Kryemadhi ka suImuar Shahinin duke e quajtur atë një haIabake rrugësh që nuk di të respektojë institucionet.

“Kësaj zonjës që nuk e di ku e e ka shtëpinë, as ajo vetë i them që të ketë kujdes. HaIabake rrugësh që nuk respektojnë institucionet, e kthejnë institucionin në or;gji. Ki kujdes se nuk të fal njeri, nuk të falin as zonjat deputete, dhe as zonjat e Shqipërisë”,tha Kryemadhi.