Lëkundje të FUQlSHME TËRMETl në Greqi

  0
  300

  Një të rmet me magnitudë 4.7 sipas shkallës Rihter është regjistruar pak më parë në Greqi.

  Sipas EMSC, Iëkundjet janë ndjerë rreth orës 23:55, ndërsa epiqendra e tyre ka qenë në Detin Jon, 27 km në jug-perëndim të fshatit ishullor, Lithakia.

  Raportohet se d ridhjet e tokës kanë zgjatur 5-7 sekonda, ndërsa vatra e t ërmetit ka qenë në thellësinë 5 km.

  Ky të rmet është pasuar edhe nga dy Iëkundje të tjera me magnitudë 3.4 dhe 2.9.

  Fatmirësisht, nuk ka raportime për d ëme materiale apo në njerëz.

  Kujtojmë këtu që një ditë pas të rmetit sh katërrimtar të 26 nëntorit në Shqipëri, ishulli i Kretës në Greqi u g odit nga një të rmet i f uqishëm me magnitudë 6.1, por për shkak të theIIësisë së madhe nuk shkaktoi d ëme të shumta.