/Lindën me një kokë, kështu vazhdojnë jetën motrat pas op.erimit

Lindën me një kokë, kështu vazhdojnë jetën motrat pas op.erimit

Vajzat 2- vjeçare që kanë Iindur të ngjitura në kafka, janë duke u zhvilluar pas një ndarje që iu është bërë me anë të një ndërhyrje kir.urgjike, shkruan Dailymail, transmeton Gazeta Express.

Erin and Abbey iu nënshtruan një procedure 11- orësh në Filadelfia, kur iu bë opera.cioni i parë i ndarjes. Tani ato janë duke aplikuar terapi për të rritur zhvillimin dhe aftësitë e të folurit, mësuarit dhe aftësitë e lëvizjes.

“Kur e morëm vesh për herë të parë që vajzat e mia ishin të ‘ngjitura’ ne u tm.erruam, mirëpo gjithsesi vendosa ta vazhdoj shtatzëninë”, tha nëna e vogëlusheve.

Vajzat kanë lindur në datën 24 korrik të vitit 2016 me anë të pr.erjes cezariane. Ato ishin të ngjitura me majat e kafkave të tyre, që është rast shumë i rrallë. Nga 40% e lindjeve të tilla, 33% prej tyre e hu.mbin jetën gjatë lindjes apo pas lindjes si shkak i abnormalitetit apo problemeve të tjera që paraqiten me kohë.

Pas ndërhyrjes kir.urgjike që ka rezultuar me sukses, problemi i vetëm ishte rikuperimi pas opera.cionit dhe shmangia e çdo lloj infeksioni i cili do t’i qonte ato drejt një gjendje të rëndë. Njëra nga binjaket kishte pasur gja.kderdhje në tru, 3 viruse dhe një infeksion të gja.kut, andaj ajo ishte detyruar të kalonte më shumë kohë në spitaI.

Prindërit e binjakeve kanë folur për ‘People’ duke i treguar se vajzat tanimë kanë një shëndet të mirë, dhe po punojnë për të fituar aftësitë e tyre të folurit dhe sjelljes. / Gazeta Express