/Lindi foshnjen kur ishte vetëm 5 vjece, historia rrënqethëse e nënës më të vogëI në botë (foto)

Lindi foshnjen kur ishte vetëm 5 vjece, historia rrënqethëse e nënës më të vogëI në botë (foto)

Peruanja Lina Medina, më 14 maj 1939 solli në jetë një djalë në moshën 5-vjeçare.

Lina kishte lindur më 27 shtator 1933 në Paurange, një fshat i vogël në Ande.

Vajza nisi të kishte menstruacione që kur ishte 8-muajshe.

Asokohe prindërit e saj menduan se vajza mund të kishte ndonjë tumor në zorrë, por kur e çuan ta vizitonin në Lima, mjekët zbuluan se vajza në të vërtetë ishte shtatzënë.

Fëmija u quajt Gerardo Alejandro, në nder të dy mjekëve që i hyri në zemër historia e Linës, dhe kur u rrit nisi të punojë si sekretare në studion e mjekut Gerardo Lozada.

Gerardo lindi me operacion cezarian.

Lina nuk e ka treguar kurrë kush ishte babai dhe rrethanat e ngjizjes.

Djali vd iq në moshën 40-vjeçare për shkak të një sëmundjeje të palcës së kockave dhe vetëm në moshën 10-vjeçare zbuloi se Lina në të vërtetë ishte e ëma dhe jo e motra.

Lina Medina u martua dhe lindi një tjetër fëmijë më 1972.

Ajo nuk e rrëfeu kurrë historinë e saj dhe gjithmonë i ka refuzuar kontaktet me gazetarët.

Lina është nëna më e re në moshë në botë.