M. bαrόjnë ρunë’ me jυ dhe ju kthejnë… υ.ajza, ja pse çυηat ja FUSlN gjυmit pas …. sit

Nuk ka femër që të mos e ketë vënë re faktin se çunat, meshkujt në përgjithësi, ja fusin gjumit menjëherë pas marrëdhënies s*ksuale.

Ky është një fenomen i zakonshëm që ndodh çdo natë në dhomat e gjumit në mbarë botën. Pas s*ksit, burrat bien në gjumë të thellë.

“Ju mund të falënderoni hormonin prolaktinë për përgjumjen tuaj post-koitale mashkullore”,

thotë këshilltari i gjumit për shëndetin e meshkujve W. Christopher Winter.

Dhe trupi juaj e liron këtë hormon sidomos pas or.gazmës.

Gratë nuk prodhojnë shumë hormon të tillë. Oksitocina është gjithashtu një tjetër hormon që pëson rritje gjatë se.ksit,

gjë që mund të zhdukë çdo mendim stresues nga mendja juaj, duke e bërë më të lehtë të relaksoheni dhe të bini në gjumë pas kësaj.

Dhe nëse kryeni marrëdhënie se.ksuale me drita ndezur, ju kështu sinjalizoni orën tuaj të brendshme të trupit çka tregon se është koha për të shkuar në shtrat.

Kur kjo ndodh, melantonina e hormoneve ndez ciklin tuaj të gjumit.