/“Ma FUTl sa krahu”, e reja shqiptare që i BRAKTlSl të gjitha për një mashkuII jep mesazhin e fortë

“Ma FUTl sa krahu”, e reja shqiptare që i BRAKTlSl të gjitha për një mashkuII jep mesazhin e fortë

Të gjithë ne jemi penduar të paktën një herë të vetme, pasi kemi bërë një veprim të caktuar apo kemi thënë fjalë që nuk i kemi menduar mirë dhe kemi përfunduar duke Iënduar dikë.

Kështu ka ndodhur edhe me një vajzë të re, e cila ka ndarë his;torinë e saj të t;rishtë me ne.

Vajza ka treguar se ka vu;ajtur shumë për shkak të një mashkulli dhe se nuk e ka ngritur kokën, që prej vitit 2008.

Ajo ka shkruar:

Jam rritur me haIIe e probIeme kam ecur neper furtuna jam rre;zuar e jam ngritur jam mb;ytyr e kam shp;etuar jam dj egur e jam she;rruar, por ne jete me kane mbetur pe;nge 3 gjera.

1- hodha poshte prinderit per dashurine, 2-shkollen , 3-At e bera me te mire se veten time. Kam 1 faIje per familjen time Kurre prinderit Nuk duhen he;dhur poshte ata na ben koken ata na mesuan jeten….. Sot jam 23 cdo dite zgjohem me Iote ne sy.

Me mungojne shume, s’ka dite mos te ngre syte na qielli e u them me faI. Me faI Babe me faI Nene me faI Vell. Ata sot nuk jane me mua. Nuk je;tojne me por mua sdo me tr;esi as dheu per dhi;mbjen qe u shkaktova…”

Më tej në mesazhin e saj e reja i bën apeI çdo vajze në Shqipëri, që të do prindërit dhe motërat dhe vëllezërit dhe të mos i lënë studimet për një mashkuII.

Ajo tregon më tej:

Vajza duajini prinderit motrat apo vellezerit mos gaboni beni shkollen behuni dikush qe neser pasneser kur tkeni mashkuIIin tuaj ne krah mos ti shtrini doren askujte. At e bera me te mire se veten shi;ta gja kun e ia dhash atij shpi;rtin e dhash per te E bera nj;eri se nuk dinte te komunikonte apo te hante . E doja ne funde te fundit, e ne funde sa krahu ma f;uti. Asnjeher mos e beni patnerin me te mir se veten sepse sot ka ardhur koha qe ne kte jete jemi kaIimtare.”