/Madhështore/ Nga emigrante gruaja shqiptare bëhet oficere e lartë në ushtirinë amerikane

Madhështore/ Nga emigrante gruaja shqiptare bëhet oficere e lartë në ushtirinë amerikane

Valdete Mehanja është nderuar me Çmimin e Trashëgimisë Amerikane (American Heritage Award) dhe po stërvitet për t’u bërë pilote helkopterësh lu ft arakë

Shqiptarja nga Kosova, Valdete Mehanja ka një histori jete të jashtëzakonshme. Familja e saj u bë refugjate lu
fte gjatë konf liktit në Kosovë dhe përfunduan në kampet e refugjatëve në Gjermani.

Pas çlirimit u kthyen në atdhe, por përvoja i kishte lënë një përshtypje të jashtëzakonshme Valdetes e cila vendosi të angazhohej për të kontribuar për njerëz e popuj të tjerë që kalonin v uajtje të ngjashme. Ajo u angazhua si vullnetare e OKB-së në zona konf liktesh me refugjatë.

Në vitin 2004, u punësua si kontraktore nga Shtetet e Bashkuara dhe u vendos në Irak e më vonë në Afganistan.

Ishte aty që i lindi dëshira për një k arrierë ushtarake dhe për fluturimin.

Në 2010, ai nisi ta bënte këtë ëndërr realitet kur erdhi si studente në SHBA për të kryer studimet në Universitetin e Aeronautikës Embry Riddle, Daytona Beach, Florida.

Pas diplomimit shërbeu në disa formacione të Ushtrisë Amerikane si dhe iu bashkua në programit (MAVNI) që angazhohet për interesa jetike kombëtare amerikane.

Sot, refugjatja nga Kosova është Ljetënante e Dytë e ushtrisë amerikane dhe po përgatitet si pilote e helikopterëve Black Hawk