Mahniti shqiptarët me bukurinë e saj, kështu duket sot aktorja më e dashur në kohën e komunizmit

0
450

Sesilia Plasari ishte vetëm 23 vjeçe kur luajti fimin “Edhe kështu edhe ashtu”. Edhe gjatë periudhës së regjimit komunist ajo ka luajtur në disa filma ku ka qenë edhe pedagoge në Institutin e Lartë të Arteve.

Në vitet e para të demokracisë pati fatin të merrte një ftesë nga shkolla e famshme franceze “Florent” për të bërë një eksperiencë të cilën ia ofroi z.François Florent, krijuesi dhe drejtuesi i të kësaj shkolle franceze e internacionale.

U nis drejt Parisit të famshëm ku prindërit e saj hynë në borxh për ti paguar biletën e avionit. Komedia “Edhe ashtu edhe kështu”, me regji dhe skenar të Bujar Kapexhiut, me muzikë të Ardit Gjebresë është prodhuar në vitin 1989 nga “Kinostudio Shqipëria e Re”.

Me një stil flokësh të rrallë për kohën dhe një fytyrë engjellore, ajo mahniti shikuesit me pamjen e saj gjatë asaj periudhe, ndoshta nga të paktat bukuri që shqiptarët mundeshin të përballeshin në atë periudhë ku mungonte çdo gjë.

Jeta e Sesilias ka qenë e ndërtuar midis Shqipërisë dhe Francës, ku më shumë ka qenë e angazhuar në Francë.

Edhe pse vitet kanë kaluar, për Sesilian duket sikur kanë ngelur në vend. Ajo trasmeton të njëjtën fisnikëri dhe freski pavarësisht viteve të shkuara.