MAHNlTËSE:SHlKONl çfare ndodh në vetëm 7 minuta kur trenat japonezë mbërrijnë në stacion (Video)

0
262

Kur udhëtojmë është e nevojshme të kemi në dispozicion komoditetin dhe shërbimet që mund ta bëjnë udhëtimin më të këndshëm. Një nga mjetet më të përdorshme të transportit është padyshim treni.

Për këtë duam t’iu prezantojmë me një video e cila tregon çfarë ndodh në trenat japonezë pasi mbërrijnë në stacion.

Shprehja e përdorur për të përshkruar atë që ndodh është “ 7 minuta mrekulli”. Siç mund ta vini re në video, kur një tren japonez mbërrin në stacion, punonjësit duhet të kontrollojnë të gjithë trenin në mënyrë që ta përgatisin për t’u nisur në kushtet e duhura.

Më e pabesueshmja është fakti se çdo gjë bëhet brenda 7 minutash. Një punonjës kujdeset për një vagon që përbëhet nga 100 sedije. Për çdo kontroll të sedijes duhen 12 sekonda. Hapi i rradhës ka të bëjë me kontrollin nëse dikush ka harruar ndonjë valixhe.

Menjëherë pas kësaj sediljet rregullohen automatikisht për të konfirmuar që nuk ka asnjë problem. Në vetëm 7 minuta, këta persona arrijnë ta lënë trenin në kushtet optimale, duke siguruar pasagjerët. Pa kësaj pune, për japonezët udhëtimi me tren është mëse i këndshëm.