syntax error, unexpected '<', expecting end of file

MBANl frymën! Kura e REUMATlZMËS është gjetur dhe ju duhet vetëm 1 gjethe FlKU

Si edhe 5 receta të tjera natyrale, se si t’i m;poshtni ethet reumatike që u rre;zikojnë komplet shëndetin…

Ethja reumatike (reumatizmale) është një së;mundje kronike, me fillim akut dhe me përk;eqësime të përsëritura.

I përket grupit të sëmu;ndjeve të reumatizmit infIamator dhe tipar i saj kryesor është karakteri sistematik.

Duke pasur parasysh prekjen e indit lidhor, procesi patologjik mund të shfaqet në tërë organizmin, por me prekje më të shpeshta në nyje dhe në muskuIin e zemrës.

SHKAKTARI I SË;MUNDJES
Sëm;undja paraqitet 2 deri 3 javë pas inf;eksionit akut në traktin e sipërm respirator të shkaktuar nga ba;kteri i quajtur, Str;eptokoku beta hemoIitik i grupit A.

Ky inf;eksion nuk është shkaku i drejtpërdrejtë i së;mundjes, por ai çon deri te formimi i antitrupave, të cilët pastaj e suImojnë indin e vet organizmit, siç është indi i nyejve dhe muskuIi i zemrës.

Pra, sipas kësaj, themi se ethja re;umatike ka patogjeneze autoimune.

Në paraqitjen e së;mundjes, rol kryesore zë predispozicioni gjenetik, kurse si faktorë favorizues janë kushtet e jetesës dhe të punës (lagështia, grumbullimi i shumë personave dhe kontakti i afërt), faktorët klimatike dhe gjeografike (klimë e ftohtë dhe i lagësht), efektet sezonale (në pranverën e hershme dhe vjeshtën e vonë), mosha (mosha shkollore).

Por, në vijim janë disa kura natyrale për ethet reumatike, që mund të qetësojnë sim;ptomat dhe të ndihmojnë në kurimin e tyre…

LËNGU I GJETHEVE TË FIKUT
Gjethe e fikut, nëse kombinohen me aIkooI, kthehen në një iIaç natyral që qetëson ethet reumatizmale.

Për këtë iIaç do t’ju nevojitet 750 ml aIkooI etilik i rafinuar 90° dhe gjethe të fikut.

Menjëherë pasi të hiqni gjethet nga dega, kalojini në grirës apo mikser ato dy herë rradhazi në mënyrë që të imtësohen plotësisht, pastaj hidhini në aIkooI.

Hidheni tërë përmbajtjen në një shishe qelqi të errët 1 L.

Sasia e gjetheve duhet të jetë e mjaftueshme, në mënyrë që të mbushni shishen 1 L.

Mbylleni shishen mirë me një tapë.

Lëreni përzjerjen e aIkooIit dhe të gjetheve të fikut që të marinohen së bashku për 14 ditët në vijim dhe pas kësaj kohe, filtroni përmbajtjen.

Përdorni përzierjen në zonat që dë;mtohen, për shkak të etheve reumatike.

Vetëm duhet t’i lyeni me këtë përzierje, por mos e fshini derisa të përthithet e thahet vetë.

As mos e shpëlani.

Është me të vërtetë e rëndësishme, që pas grirjes së gjetheve të fiqve, të lani grirësin me ujë të rrjedhshëm për 15 minuta dhe gjithashtu t’i lani duart mirë me një sapun natyral.

KURA ME RREPË

Shumë e thjeshtë për t’u përgatitur. Hidhni përbërësit e mëposhtëm në një shishe 1,5 L:

* 1 dhe ½ filxhan rrepë të grirë,1 filxhan me vaj luledielli të ftohtë dhe mbushni pjesën tjetër të shishes me vajguri.

* Lini të ulen për 10 ditë në temperaturën e dhomës, por sigurohuni që ta tundni shishen 3-4 herë në ditë.

* Hiqni përmbajtjen e marre dhe përdoreni këtë iIaç për të masazhuar zonat e dhim;bshme të shkaktuara nga ethet reumatike.

Jini këmbëngulës dhe rezultatet do të shfaqen së shpejti.

Bëni banjo me lëvore shelgu
Përveç recetave të mësipërme natyrale, mund të realizoni edhe një banjë me lëvoret e shelgut.

Koha më e mirë për ta përdorur në fakt është pranvera, sepse janë të njomët dhe të freskët, kështu kanë më shumë vlera kuruese.

Por edhe kur lëvoret e shelgut janë këputur në pranverë dhe janë tharë, mund të përdoren sërish.

Ju mund të bëni banja me lëvore shelgu, pasi më parë këto lëvore kanë ndenjur për disa minuta në ujë.

Ose, mund të flini mbi lëovoret e shelgut, thjesht duke i mbuluar me ndonjë copë pëlhure, ose nëse mund ta duroni, flini direkt mbi ato lëvore.

Merrni iIaçet e etheve nga zgjoi i bletës
Më poshtë janë disa kura të dobishme për ethet reumatike që përdorin përbërësit më të mirë nga mrekullite e natyrës: produktet e bletëve.

1. Para 3 vakteve kryesore të ditës, pini një gotë me ujë në të cilën shtoni 3 lugë gjelle të uthullës së mollës dhe një lugë çaji mjaltë të papërpunuar natyror, për një shije të ëmbël.

Pijeni ngadalë, për 15 minuta dhe pastaj jeni gati për të ngrënë.

2. Pas 3 vakteve kryesore te ngrënies në ditë, merrni një përzierje prej 30 pika me tretësirë propolis dhe thjesht 40 pika uji në temperaturën e dhomës.

3. Gjatë natës, fërkoni artikulacionin e Iënduar, shpinën dhe qafën me një krem të thjeshtë të përzierjes me: tretesirë propolis dhe pastaj një krem të bazuar në ekstraktin e butë të propolisit.

Do të përjetoni lehtësim të menjëhershëm të dhi;mbjeve

Kura për ethet reumatike me hardhinë e zezë/të egër
Ka disa emra në dialekt për këtë bimë dhe mbase ju mund ta njihni si: Vula e Zonjës,

Rrënja e Virgjëreshës, Rrushi i Djallit, Hardhia e zezë apo Hardhia e Egër, por emrin shkencor e ka: (Tamus communis, Dioscorea communis).

Gjendet kudo nëpër Shqipëri, sidomos afër përrenjve, apo ndonjë vije uji.

1. Grini rrënjën e bimës në një mikser të mirë dhe vendoseni në një shishe plastike prej 1 litërsh.

2. Hidhni aIkooI të mbushni shishen.

3. Lëreni të marinohet për 10-15 ditë, duke e shkundur disa herë në ditë.

Përdoreni këtë iIaç për të lyer zonat e dhi;mbshme 2-3 herë në ditë, sjell qetësim të shpejtë.

Tretësira me rrodhe që mund ta bëni nga duart tuaja

Masazhoni nyjet tuaja të dh;imbshme çdo natë, me një tretësire që mund të bëni në shtëpi, duke ndjekur këtë recetë:

* Hidhni 20 gr të rrënjës se rrodheve në një kavanoz të vogël, me një kapak të ngushtë.

* Hidhni siper 100 ml aIkoI etilik 70° mbi rrënjët dhe tundeni çdo ditë.

Pas 8-10 ditësh është gati për përdorim.

Rekomandohet që të përgatisni një sasi më të madhe tretesire në të njëjtën kohë, duke përdorur 50-100 gr rrënjë rrodhe dhe 250-500 ml aIkoI.

Rezultatet e para do të shfaqen pas vetëm një jave