/Mbijetoi i vetëm në shkretëtirë, vogëlushi 5-vjeçar tregon si ia doli të shpëtonte gjallë

Mbijetoi i vetëm në shkretëtirë, vogëlushi 5-vjeçar tregon si ia doli të shpëtonte gjallë

Historia e një vogëlushit Benjamín Sánchez 5-vjeçar, i cili h.umbi në shkretëtirë i ka bërë të gjithë të besojnë deri diku se mrekullitë ekzistojnë.

E themi këtë, pasi ai h.umbi gjatë një ekskursioni në shkretëtirë. I vogli h.umbi në shkretëtirë teksa ishte me familjen e tij, por pas 27 orësh ai u gjet i gjaIIë dhe shëndosh e mirë. Mësohet se ekipi i shpëtimit nga San Juan raportoi se vogëlushi nga mungesa e ujit do të shtrohet në një s.pital derisa të bëhet më mirë.

Në një intervistë i vogli ka thënë:

Natën fjeta te një gur që gjeta ndërsa gjeta edhe ca barishte për të ngrënë. Ujë nuk gjeta dot dhe kjo ishte më e vështira.’’
Ashtu siç thamë edhe më sipër fakti që ai është shëndosh e mirë konsiderohet si një mrekulli, pasi shkretëtira ku ai humbi është 600 km e gjatë dhe shumë kafshë puma përbëjnë rr.ezik në zonë.

I vogli do t’i bashkohet së shpjet familjes së tij, kurse të gjithën atë që kaloi në shkretëtirë ai e ka cilësuar si një aventurë.