Mblodhi mbeturinat në park, pesë vjeçarja ka një mesazh për qytetarët

  0
  458

  Një pesë vjeçare nga Istogu do të duhej të ishte frymëzim për të gjithë bashkëmoshatarët e saj por edhe për të rriturit, shkruan Indeksonline.

  Ajo fundjavën e saj ka vendosur që ta kalojë duke pastruar parkun ku edhe kishte dalë për t`u shëtitur me të ëmën, mirëpo për fat të keq kishte hasur në një hapësirë të mbushur me mbeturina.

  Darina Arifaj së bashku me nënën e saj ka mbledhur të gjitha mbeturinat në këtë pjesë dhe i ka futur ato në një qese bërlloku.

  Mesazhi i fuqishëm i vajzës 5 vjecare për mbrojtjen e mjedisit

  Kjo është Darina nga Istogu dhe është vetëm 5 vjeçe. Një ditë të bukur vikendi, së bashku me nënën e saj, Darina doli për shetitje. Por, fatkeqësisht, përreth atyre hapësirave ishin hedhur mbeturina të shumta nga qytetarë të papërgjegjshëm, pavarësisht që skaj rrugës ishte e vendosur shporta për hudhjen e mbeturinave. Darina, ndonëse vetëm 5 vjeçe së bashku me nënën e saj mblodhën të gjitha mbeturinat dhe i futen në një qese të zezë. Aksioni i kësaj 5 vjecareje është mesazhi më i fuqishëm vetëdijësues për të gjithë ata që pa hezitim ndotin hapësirat publike. Mjafton që mbeturinat t’i hudhni në hapësirat e dedikuara për to, e jo skaj rrugëve. Darina dhe fëmijët e tjerë e meritojnë një mjedis të pastër, pa mbeturina – ku mund të shetisin dhe të luajnë. Fjalët e ëmbla të Darinës për ruajtjen dhe mirëmbajtjen e mjedisit janë shpresë se gjeneratat e reja po vetëdijësohen dhe së bashku do të kontribuojnë për një Kosovë të pastër. Darina kërkon nga ne të mos hedhim mbeturina dhe mos ta ndotim Kosovën. Ta ndjekim shembullin e Darinës.

  Posted by Let's Do It Kosova on 2019 m. kovo 24 d., sekmadienis