/“Më mori mua më telefon dhe më kërkoi takim”/ 15-vjeçari rrëfen arsyen e SHERlT me THlKA në kryeqytet

“Më mori mua më telefon dhe më kërkoi takim”/ 15-vjeçari rrëfen arsyen e SHERlT me THlKA në kryeqytet

Një përleshje mes të mit urish në kryeqytet, ka përfunduar me masa kr imin e një 15-vjecari, cili është që lluar me thi kë në qafë dhe pas kësaj, fëmija tjetër që e ka dëmtuar rëndë për jetën, është arrestuar.

Grupi i fëmijëve që u përfshinë në konflikt fizik me tavlla duhani dhe thi ka, përfunduan në polici dhe kur u pyetën për ngjarjen e rëndë, treguan se gjithçka kishte nisur pas një takimi për t’u sqaruar mes palëve, duke qenë se njëri ndër ta, i kishte bërë presion psikologjik shokut të tij.

Fëmija i dëmtuar rëndë dhe i godi tur në qafë ka inicialet A.B. Ai është operuar në spitalin e traumës dhe sipas burimeve të Gazetasi.al pranë këtij spitali, gjendja e tij shëndetësore pas ndërhyrjes vijon të jetë kri tike.

Sa shumë dh unë për një qejf mbetje

Policia saktëson se gri ndja u raportua në sallën operative, ku njëri nga punonjësit e një qendre tregtare, kërkoi ndihmën e policisë për një fëmijë, i cili ishte rrëzuar i për gja kur në tokë.

I pla gosuri rëndë, është përcjellë urgjent në spital dhe pikërisht kjo shpejtësi i ka dhënë shpresë për jetën, duke mos humbur shumë gj ak. Agjenti i policisë shkruan se çfarë gjeti në vendngjarje.

“Në verandën e lokalit vihen re tavolina dhe karrige në formë të ç’rregullt dhe njolla gja ku. Në një karrige u gjet një telefon dhe një xhup në ngjyrë blu. Më pas këqyrja vazhdoi në një ambient të jashtëm, ku u gjet brenda një pakete një thi kë me hapje mbyllje me ngjyrë të zezë, e ndo tur me njolla të kuqe, si ato të gja kut, e cila u mor për verifikime të mëtejshme”.

Duke kërkuar të mit urit e përfshirë në përleshje, policia gjeti dy të mi turit e parë me inicialet K.P., dhe M.T., dhe më pas edhe të mi turin e tretë, J.B. Ata janë pyetur në prani të prindërve dhe psikologëve për shkak të moshës së mi tur.

Fëmija i parë tregon

Ai quhet K.P., nuk ka mbushur ende 15 vjeç dhe rrëfen se si bashkë me shokun e tij, M.T., u nisën për të pirë kafe në një lokal që gjendet në qendrën tregtare.

“Pasi vajtëm në lokal, porositëm kafe. Arsyeja pse shkova në lokal, ishte se lashë takim për t’u sqaruar me A.B.,(i pla gosur rëndë me thi kë më pas).

Dy fëmijët tregojnë se kanë pritur gjatë derisa aty kanë mbërritur A.B., dhe J.B., dhe ata nën moshë.

“Ata erdhën dhe u ulën me ne në kafe. Në një moment, A. më kapi nga fytyra dhe unë i ula dorën. Në këtë kohë, ai më shau nga robt e shtëpisë. Në këtë kohë unë e god ita me grusht. Kur unë e god ita me grusht, në këtë kohë ndërhyn J.B., duke që lluar shokun tim me gru shte, i cili mori një tavull dhe god iti shokun tim. Tavlla e kapi në vetull dhe në këtë çast, M. nxori një thi kë dhe e god iti A.B., në qafë. J. i cili ishte me A.B., u tremb dhe iku me vrap, kurse A u rrëzua përtokë”.

Fëmija tregon se së bashku me shokun, u larguan me vrap dhe e fshehën thi kën në hyrje të një pallati tek ish-Parku i Autobusëve.

Agjentët e pyesin, se përse kishin lënë takim me fëmijën e dëmtuar rëndë?

“Arsyeja është se para disa ditësh, shoku i tij, pra shoku i A.B., kishte bërë sherr dhe ishte zënë me ca çuna që janë të vegjël në moshë. A. më mori mua më telefon dhe më kërkoi takim”, – thotë fëmija.