/Më në fund një rreze shprese për Bleona Matën/ Ky është vendi ku e kanë mbajtur gjithë këto vite

Më në fund një rreze shprese për Bleona Matën/ Ky është vendi ku e kanë mbajtur gjithë këto vite

Historia e Bleona Matës do të rikthehet sërish mbrëmjen e sotme.

Kjo pasi një shqiptar nga Maqedonia do të japë dëshminë e tij se si ka takuar vogëlushen.

Për herë të parë, ai do të dalë me zë dhe figurë, për të rrëfyer mbi takimin që ka patur me vogëlushen e hu  mbur që prej 9 vitesh, shkruan meganews.al.

Shqiptari nga Maqedonia thotë se Bleona është gj  allë. Ai e ka takuar atë dhe madje e di se ku është vajza.

Detajet ai do t’i japë sonte në emisionin “Pa gjurmë”, deklaratën e të cilit do e ndiqni dhe nga meganews.al. Historia e Bleona Matës ka qenë prej vitesh një nga historitë që ka qenë në fokus të mediave.

Çfarë thoshte nëna e Bleonës?

Nëna e Bleona Matës kërkon ndihmën e institucioneve dhe thotë se nuk ka asnjë informacion nga autoritetet përkatëse. Bukurie Mata deklaron se një emigrant shqiptar në Londër i ka pohuar se e ka parë vajzën në një makinë dhe i ka dërguar asaj foto.

Bukurija shprehet se në foto është pikërisht vajza e saj Bleona, edhe pse e sigurt plotësisht do të ishte vetëm nëse do ta kishte përballë. Vendndodhja e fundit e Bleonës, sipas versionit të Bukurie Matës është Londra.

Sipas informacioneve që i ka dhënë emigranti nga Londra, nëna e Bleona Matajt pohon se fillimisht vajza ka qenë në Shqipëri, për të kaluar më pas në Greqi e prej andej në Maqedoni, ku është mbajtur nga një shtetas maqedonas.

Ky i fundit, sipas Bukurie Matës është edhe personi që e mban aktualisht në Londër, Bleonën dhe i ndryshon vendndodhjen herë pas here për të mos u gjetur nga po  licia, shkruan meganews.al

Nëna e Bleonës deklaron se nga ana e shtetasit maqedonas, ka pasur edhe një kërkesë për lekë në këmbim të dorëzimit të vajzës. Sipas saj, maqedonasi që mban aktualisht Bleonën në Londër ka kërkuar 20 mijë euro që t’i kthejë vajzën. Për këtë rast ajo shprehet se ka vënë në dijeni edhe Po  lic   inë dhe Prokur   orinë e Kri  m   eve të Rë  nda, por se nuk ka marrë asnjë përgjigje prej tyre.

Bukurie Mata tha që përgjegjësinë për hum  bjen e vajzës së saj e kanë vetëm 5 vajzat e fshatit që ishin me Bleonën. Sipas saj ata e dinë se ku ndodhet Bleona Mata, ndërkohë që janë të lira dhe po  licia nuk po heton më për vajzën e saj.