/Më Thuaj Grupin e Gjákùt, të të Them Dietën Ushqimore Fiks për Ty

Më Thuaj Grupin e Gjákùt, të të Them Dietën Ushqimore Fiks për Ty

Gjetja e grupit të gjákùt është në të vërtetë mjaft e lehtë. E gjithë ajo që ju duhet janë 3 provëza me 3 reagente të ndryshëm që përmbajnë 3 antitr.upa të ndryshme: A, B dhe Rh. Dhe një mostër gj.aku, natyrisht.

Hidhni pak gj.ak në secilën provëz dhe shikoni që përmbajtja grumbullohet. Mbledhja do të thotë se gj.aku reagon me të njëjtat antitr.upa që ka në vetvete dhe kështu shkencëtarët zbulojnë llojin tonë të gj.akut.https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-3399127999996744&output=html&h=343&slotname=2549892203&adk=1111817727&adf=3865183332&w=412&rafmt=1&armr=1&psa=1&guci=2.2.0.0.2.2.0.0&format=412×343&url=https%3A%2F%2Fwww.mirrorcrosswordanswers.com%2Fmirror-quiz-crossword-21-march-2020-answers%2F&flash=0&fwr=1&rs=1&rh=300&rw=336&rpe=1&resp_fmts=3&sfro=1&wgl=1&dt=1595052582746&bpp=33&bdt=1094&idt=84&shv=r20200715&cbv=r20190131&ptt=9&saldr=aa&abxe=1&cookie=ID%3D67f3247a0242c787%3AT%3D1593841510%3AS%3DALNI_Mb4Kd5NBTSHjRz4OCVDLjnmzoK6sQ&correlator=1731502429028&frm=20&pv=2&ga_vid=2118740807.1593841508&ga_sid=1595052583&ga_hid=2114328741&ga_fc=1&iag=0&icsg=12581539&dssz=18&mdo=0&mso=0&u_tz=120&u_his=1&u_java=0&u_h=892&u_w=412&u_ah=892&u_aw=412&u_cd=24&u_nplug=0&u_nmime=0&adx=0&ady=831&biw=412&bih=756&scr_x=0&scr_y=0&eid=21066752&oid=3&pvsid=1557040356327284&pem=42&ref=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F&loc=http%3A%2F%2Fshendeti.lajme-javore.com%2Fme-thuaj-grupin-e-gjakut-te-te-them-dieten-ushqimore-fiks-per-ty%2F%3Ffbclid%3DIwAR39yFxkRrP9qKUr4nU0sukcMNRdxgrTDQE_6KOSbSQJhPll0YyOH6xGn1k&rx=0&eae=0&fc=900&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C412%2C0%2C412%2C756%2C412%2C756&vis=1&rsz=%7C%7CEebr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=8336&bc=23&ifi=1&uci=a!1&btvi=1&fsb=1&xpc=p3N3iCtCo2&p=http%3A//shendeti.lajme-javore.com&dtd=115

Tani që ju e dini se si përcaktohet grupi i gj.akut, ne dëshirojmë të ndajmë me ju se si mund të ndikojë kjo në dietën tuaj.

Ideja është se lloji i gj.akut është i lidhur ngushtë me aftësinë e trupit tonë për të tretur disa ushqime. Pra, çdo lloj gj.aku përcakton një dietë të sugjeruar të veçantë për një person që duhet ta ndjekë për një jetë më të shëndetshme.

Dieta ushqimore për Grupin A
Për njerëzit me grup gj.aku A, sugjerohet një dietë vegjetariane. Thuhet se njerëzit me këtë grup gj.aku kanë nivele të ulëta të acidit të stomakut dhe nuk mund të tretin mirë proteinat dhe yndyrnat.

Kjo është arsyeja pse sugjerohet që ata të hanë shumë fruta, perime dhe drithëra. Është e rëndësishme që këto ushqime të jenë sa më të freskëta dhe organike pa ndonjë përbërës të shtuar.

Dieta ushqimore për Grupin B
Sipas librit, njerëzit me këtë lloj grupi gj.aku konsiderohen si omnivorë, kështu që ata mund të hanë një shumëllojshmëri ushqimesh. Megjithatë, ushqimet si misri, gruri, domatja dhe kikirikët mund të shk.aktojnë shtim në peshë, lo.dhje dhe hipogl.ikemë.

Një ushqim tjetër që njerëzit me këtë lloj gj.aku duhet të shmangin është mishi i pulës.

Edhe pse është një mish i li.gët, mund të shk.aktojë go.ditje në tru dhe çrre.gullime imune tek njerëzit me këtë grup gj.aku. Është më mirë ta zëvendësoni pulën me mish qengji, dh.ie ose lepuri.

Dieta ushqimore për Grupin AB
Lloji AB është lloji më i rrallë dhe më i ri i gj.akut. Ai ka një trashëgimi të përzier nga llojet A dhe B. Njerëzit me këtë grup gj.aku kanë acid të ulët stomak si grupi A, por ata gjithashtu kanë mgjashmëri me grupin B për nga ana e konsumimit të mishit.

Vezët, ushqimi i detit dhe zarzavatet me gjethe jeshile janë të mira për njerëzit me këtë lloj grupi gj.aku. Ata gjithashtu këshillohen që të hanë porcione më të vogla më shpesh sepse është më mirë për tretjen e tyre.

Dieta ushqimore për Grupin 0
Njerëzit me këtë grup gj.aku me sa duket kanë acid të lartë të stomakut dhe kanë një aftësi mjaft të zhvilluar për të tretur si proteinat shtazore ashtu edhe yndyrnat. Kjo është arsyeja pse një dietë e pasur me proteina, me shumë mish me cilësi të mirë, peshk, perime dhe fruta vepron më mirë për ta.

Kárbohidratet si drithërat, fasule dhe bishtajoret mund të ruhen lehtësisht si yndyra në sistemin e tyre. Pra, nëse jeni një tip 0, është më mirë t’i shmangni ato.

Tingëllonte mirë në libër, por ç’të themi për jetën e vërtetë? Studimet e kryera në vitin 2014 treguan se njerëzit që ndoqën dietën e sugjeruar kishin përmirësime shëndetësore.

Megjithatë, këto përmirësime u gjetën të jenë të palidhura me grupin e gj.akut. Sidoqoftë, të gjitha 4 planet e dietave janë të shëndetshme dhe shoqërohen me një regjim stërvitjeje, mund të kthehen në një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të përmirësojnë mirëqenien tuaj të përgjithshme.

Çfarë mendoni për këtë dietë? A keni dëgjuar për të apo ndoshta e keni provuar atë?