MENDOl se ishte një vezë GJlGANDE,shkencëtarët nuk u BESONlN syve çfarë kishte gjetur fermeri

  0
  338

  Antonio Nievas zotëron një fermë jo shumë të madhe në Argjentinë, megjithatë ajo që ka zbuluar në kanalizimet e ujërave e ka lënë pa fjalë. Një vezë gjigante, e zezë dhe me strukturë shkëmbore. AI besonte se kishte gjetur një vezë dinozauri por jo.

  Një ekip shkencëtarësh nxituan për në vendngjarje pasi fermeri ngriti aIarmin dhe e papritura e tyre ishte edhe më e madhe. Kjo nuk ishte një vezë dinozauri, por një mbetje fosile e një gliptondonti. Gliptodonte ishte një kafshë prehistorike që dukej si një Armadillo gjigant.

  Ajo është konsideruar si një specie që është zh dukur gjatë epokës së Akullnajave, rreth 10,000 vjet më parë, por si është e mundur që një mbetje e saj t’i ketë rezistuar kohës.

  Me sa duket ajo që ka gjetur Antonia dhe siç thanë ekspertët më pas ishte një mbetje që i përkiste një të mituri të kafshësh në fjalë.

  Gjetja e Antonios edhe pse nuk doli ajo që priste, rezultoi një zbulim shumë i rëndësishëm për shkencën dhe paleontologët janë shumë të ngazëllyer për studimin që do i bëjnë kësaj mbetjeje prehistorike.