/MiIioneri britanik i lë shqiptarit të gjithë pasurinë e tij m arramendëse

MiIioneri britanik i lë shqiptarit të gjithë pasurinë e tij m arramendëse

Duket se hi.stori filmash, por një shqiptar dhe e das.hura e tij janë bërë miIionerë, pasi një i m.oshuar britanik u ka lënë të gjithë pa.surinë e tij.

Agon Berisha dhe Karla Evans jetonin me qera në shtëpinë e Wynford Hodge në Pembrokshire dhe u kujdesën për të derisa nd.ërroi jetë në moshën 94 vjeçare.

Ai ishte pronar një ferme dhe një parku, me vlerë prej 1.5 milion euro, shkruan “BBC”.

Duke parë da.shurinë dhe përkujdesjen e shqiptarit, Hogde e la gruan pa asnjë cent dhe vendosi t’ia trashëgonte pasurinë dy q.iraxhinjve të tij që u kujdesen për të gjatë fundit të viteve të fundit j.etës.

I nd.jeri e la një letër në të cilin shkruante se nuk donte që pasuria e tij t’i mbetej gruas dhe katër fëmijëve të tij, duke thënë se ajo ishte mirë nga ana financiare dhe se nuk kishte nevojë për paratë dhe pasurinë e tij.

Shqiptari me gruan e tij para se të bëheshin të pasur, morën me q.ira një shtëpi që ishte pronë e britanikut.

Prindërit e dy fëmijëve të vegjël filluan ta ndihmonin pa rrogë dhe nisën të bënin pazarin dhe të mirëmbanin fermën.

I moshuari vuante nga ka.nceri i pr.ostatës dhe bëri më shumë se 10 tes.tamentet para v.dekjes së tij.

Por, në t.estamentin e fundit të cilin e nënshkroi në dhjetor të vitit 2016, i la gjithçka që kishte në duart e dy qeraxhinjve.