/MlSTERl vazhdon, shfaqet një tjetër gropë GJlGANDE në tokë (FOTO)

MlSTERl vazhdon, shfaqet një tjetër gropë GJlGANDE në tokë (FOTO)

Një ekip televiziv rus, duke fluturuar mbi tundrën siberiane, zbuloi rastësisht një gropë gjigante me një krater masiv.

Gropa kishte thellësi rreth 30 metra, ndërsa gjerësia arrin në 20 metra

Kjo është gropa e nëntë e zbuluar që nga viti 2013 në këtë rajon.

Megjithatë shkencëtarët ende nuk kanë dalë në një përfundim për mënyrën e krijimit të tyre.

Hipotezat nisën të merrnin zë që me zbulimin e kraterit të parë, pranë një fushe nafte dhe ga zi në Gadishullin Yamal, në veriperëndim të Sirisë.

Disa mbështesnin idenë se një meteor kishte rënë në tokë, të tjerë e lidhnin atë me UF O-t, si dhe shem bjen e tokës si pa so jë e një tuneli sek ret nëntokësor.

Por tashmë, edhe pse nuk janë ende 100% të sigurt, shkencëtarët besojnë se gropat gjigante mund të jenë krijuar si pa soj ë e shp ërt hi mit të ga zit metan apo të ndryshimeve klimaterike.