/MOS U MARTONI DERISA T’I DINI PËRGJIGJET E KËTYRE 10 PYETJEVE

MOS U MARTONI DERISA T’I DINI PËRGJIGJET E KËTYRE 10 PYETJEVE

Sigurohuni që të bëni pyetje të vështira para se të martoheni. Ju do të jeni mirënjohës vetes suaj që e keni bërë.

Martesa është e mrekullueshme, por duhet punë për të ndërtuar një lidhje të qëndrueshme që do të zhvillohet në një marrëdhënie të shkëlqyer. Ka një milion gjëra për të menduar kur përpiqesh të zgjedhësh një partner për jetë.

Duke pasur përgjigje për këto pyetje do t’ju ndihmojë të punoni në marrëdhënien tuaj, të keni një kuptim më të mirë të njëri-tjetrit dhe të siguroheni që nevojat tuaja dhe nevojat e partnerit tuaj të përmbushen.

A i përgjigjeni dot këtyre 10 pyetjeve?

1. A do të largoheshe nga familja dhe miqtë për një punë?
Kjo është diçka që shumë çifte luftojnë, veçanërisht nëse ju ose partneri juaj jetoni afër familjes. A është e gatshme dashuria juaj të largohet nga familja dhe miqtë për punën tuaj? Sigurohuni që ju e dini nëse kjo është diçka që do të bëni kompromis para se të propozoni për martesë.

2. A doni fëmijët? Nëse po, sa dhe kur?
Nëse ju dëshironi 12 fëmijë dhe partneri juaj kërkon vetëm dy, kjo mund të jetë një problem i madh. Biseda për këtë para se të martohesh mund të ndihmojë në shmangien e ndonjë surprize më vonë në jetë.

3. Cila është pjesa më e rëndësishme e martesës?
Duke ditur vlerat dhe mendimet e partnerit tuaj, ju do të keni një kuptim më të mirë të asaj që partneri juaj pret nga martesa juaj. Në kthim, ata do të kuptojnë atë që prisni ju.

4. A ka ndonjë gjë që absolutisht nuk do të pranoni?
Nje shembull: “Unë kurrë nuk do të kem një qen më të madh se gjashtë paund që jetojnë brenda shtëpisë sime. Kjo është diçka që gjithmonë i kam thënë burrit tim se nuk do të bëj kompromis dhe është një gjë e mirë që i thashë – ai po planifikonte të kishte një Huski të madh si kafshë”. Kompromiset mund të jenë të mëdha apo të vogla, por gjithnjë sigurohuni që ta dini se për çfarë nuk do të mund të eci.

5. Cila është historia juaj shëndetësore?
Njohja e historisë mjekësore të partnerit tuaj është vendimtare. Edhe të dini se për çfarë janë alergjik, mund të jetë e rëndësishme – ndoshta do të jesh në situatën ku duhet të dish, por ai nuk do jetë aty për t’jua thënë. Gjithashtu, njihni historinë mjekësore të familjes së tij në mënyrë që të kuptoni rreziqet për bashkëshortin tuaj dhe çdo fëmijë të ardhshëm (nëse sëmundjet janë potencialisht të trashëguara).

6. Si jeni edukuar si fëmijë?
Ju dhe partneri juaj ka gjasa të mendoni se si do ta edukoni fëmijën tuaj në të njëjtën mënyrë që jeni edukuar ju. Para martesës, gjeni një mënyrë për të bërë kompromis ose për të dalë me një zgjidhje tjetër.

7. Sa do dëshironi të përfshiheni me familjen tuaj?
Nëse shpenzoni shumë kohë me familjen tuaj është e rëndësishme për ju, sigurohuni që partneri juaj e di këtë. Për të shmangur tensionin, ata duhet të jenë të gatshëm të kalojnë kohë me familjet tuaja përkatëse.

8. Si keni festuar ditëlindjet?
Disa njerëz shkojnë të gjithë jashtë për ditëlindje ndërsa të tjerët nuk e bëjnë. Mësoni se si ditëlindjet festohen në shtëpinë e partnerit tuaj në mënyrë që ata të mos shqetësohen kur nuk i bëni një tortë dhe t’i hedhni në një parti të përgatitur.

9. A do të ishit të gatshëm për të ndarë llogaritë bankare?
Bisedat financiare mund të jenë të pakëndshme, por janë jetësore për një martesë të gjatë. Diskutoni se sa para do të sjelli secili dhe do të caktoni një buxhet. Nëse ndiheni rehat duke transferuar kursimet e jetës tuaj tek partneri juaj, kjo do të thotë që iu pret një martesë vërtetë e gjatë.

10. Ç’lloj mënyre jetese doni të keni?
Gjithkush rritet duke bërë gjëra të ndryshme. Para se të thoni “Unë pranoj të martohem”, sigurohuni që e dini se si partneri juaj dëshiron të jetojë jetën e tij. Udhëtimi mund të jetë i rëndësishëm për ju, por a është e rëndësishme për të? Këto janë çështje që mund të shkaktojnë probleme të mëdha më vonë.