Mund të Iuftojë me gjithë botën dhe të fitojë! Fuqia e fr.ikshme e ushtrisë amerikane

  0
  288

  Çfarë do të ndodhte sikur SHBA-ja të përballej e vetme me gjithë botën? Jo vetëm me rivalët tradicionalë, por çfarë do të ndodhte sikur SHBA-ja të Iuftonte me Britaninë, Francën dhe Korenë e Jugut?

  Me pak fjalë, SHBA-ja do t’i sh.kelte ato, shkruan Business Insider. Veçanërisht nëse SHBA-ja do të tërhiqej prapa në kontinentin e saj dhe të qëndronte aty.

  Së pari, SHBA-ja ka marinën më të madhe në botë. Me anijet që bartin 3,415,893 tonë, masa e marinës së SHBA-së është më e madhe se tetë marinat e tjera më të mëdha në botë të marra sëbashku.

  Edhe anijet amerikane, si tërësi, janë më të avancuara teknologjikisht sesa ato të vendeve të tjera.

  Për shembull, Amerika ka 10 aeroplanmbajtës të avionëve bër.thamorë, ndërsa i 11-ti është në ndërtim e sipër.

  Dhe krejt kjo fuqi është pa rojet bregdetare të SHBA-së, të cilat nuk janë forcë ekspeditash, por mund të përdorin C-130-sha dhe platforma të tjera për t’i dhënë marinës më shumë sy në hapësirat e betejës.

  Operatorët e saj kundër terr.orizmit mund të mbrojnë udhëheqësit e qeverisë dhe të sigurojnë portet amerikane. Kështu që ta su.lmosh Amerikën përmes ujit është me të vërtetë një ide e tm.errshme.

  E dyta, fuqia ajrore e SHBA-së është më e forta në botë. Momentalisht, SHBA-ja ka rreth 14,000 aeroplanë dhe helikopterë të shpërndarë nëpër pesë shërbime. Kjo i bie se SHBA-ja ka më shumë aeroplanë se shtatë vende të botës së bashku.

  Avioni lu.ftarak i gjeneratës së pestë, që është i vetmi i tillë në botë, F-22, do të bënte patrullime të vazhdueshme ajrore përgjatë kufijve të SHBA-së për të parandaluar çdo inkursion nga bo.mbarduesit e ar.mikut.

  Lëshuesit raketorë të Ushtrisë së Patriotëve do të ndihmonin në ndalimin e avionëve apo raketave të ar.mikut dhe ekipet e raketave Stinger/Avenger do të shf.arosnin çdo avion ose helikopter me fluturim të ulët.

  Pra, ushtritë e pjesës tjetër të botës duhet të lu.ftojnë përgjatë ndonjë kufiri tokësor me SHBA-në, përderisa mbështetja e tyre ajrore është duke rënë përreth tyre.

  Qëllojani se çfarë do të ndodhte pastaj? Tanket e ushtrisë dhe të marinës, që janë gati 9,000 në numër, do të bashkoheshin me mijëra automjete antitank, helikopterë Apache dhe Kobra, dhe skuadra të tjera antitank që mbajnë raketa si Javelins dhe TOW për të as.gjësuar ar.matimin e ar.mikut

  Tanket më të avancuara të botës, si Leopard ose Merkava, do të ishin “arra të forta” për t’u go.ditur. Art.ileria, aeroplanët dhe këmbësoria e antitankëve do të punonin së bashku për t’i as.gjësuar ato. Por shumica e tankeve në mbarë botën janë më të vjetra se tanket e SHBA-së dhe ato Sovjetike, si Patton ose T-72 do të binin shumë shpejt nga ekipet raketore ose Abrams duke që.lluar nga prapa.

  Trupat e tjera lu.ftarake në përpjekje për të kaluar përmes ‘esh.trave të shk.atërruar të mbështetjes së tyre ajrore’ dhe kërc.ënimeve të djegura që dikur ishin tanket e tyre, do të gjendeshin përballë trupave më të avancuar teknologjikisht në botë.

  Ushtarët amerikanë po pajisen me ar.më që i lejojnë ata t’i shohin ar.miqtë e tyre edhe nëpër tym e pluhur. Ar..matura e tyre dhe veshjet e tjera mbrojtëse janë në nivelin më të lartë në botë dhe ende janë duke u përmirësuar.

  Shanset janë që, madje edhe këmbësoritë nga Franca, Britania apo Rusia të kenë probleme t’i mposhtin këta ushtarë në këto kushte. Por edhe nëse do ta bënin, marinsat dhe divizioni ajror 101 do të ishin në gjendje të futeshin në helikopterë dhe Osprey përderisa Divizioni Ajror 82 do të binte mijëra përforcime nga aeroplanët.

  Dhe e gjithë kjo do të ndodhte para se Amerika të shk.atërrohej mjaftueshëm sa për të nisur ndonjë ar.më bërth.amore. Nëse ar.miku do ta bënte këtë, ata do të përballeshin me su.lme bër.thamore sa herë që ato të masivizoheshin jashtë një qyteti.

  Dhe forcat e tyre që do të ishin ende duke u përpjekur të arrijnë në kufi, do të ishin një “darkë e lehtë”. Raketat “Minuteman III” janë të projektuara për të go.ditur objektivat larg brigjeve amerikane, por ato gjithashtu mund të asgjë.sojnë një ushtri të tërë që do të lëvizte nga Hjustoni në Dallas po aq lehtë.

  Pra, Amerika nuk ka për çfarë të shqetësohet, pasi që ajo tashmë gjendet prapa një fe.rri me një mur të padepërtueshëm.