/Na ka bekur Zoti! Francezët vizitojnë vendin e shenjtë shqiptar: Janë MAHNlTUR aq shumë

Na ka bekur Zoti! Francezët vizitojnë vendin e shenjtë shqiptar: Janë MAHNlTUR aq shumë

Një grup turistësh francezë kanë zgjedhur si destiancionin e tyre turistik gjatë këtyre ditëve të nxehta gushti Malin e Tomorrit.

Ata kanë eksploruar bukuritë natyrore si dhe kanë shijuar freskinë në majat e këtij mali i cili është një nga perlat malore të Shqipërisë.

Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura Berat tha sot se megjithëse të paket sivjet, për shkak të pandemisë, turistët e huaj nuk mund t’i mungojnë Malit të Tomorrit.

Gjithashtu ata kanë eksploruar bukuritë dhe shtigjet e shumta që ofron ky vend duke bërë hiking si dhe florën dhe faunën e zonës.

Mali i Tomorrit është vizituar nga mijëra turistë vendas dhe kryesisht të huaj gjatë muajt gusht dhe fluksi vazhdon dhe shtohet nga dita në ditë në këtë zheg përvëlues të verës.

Mali i Tomorrit shënon majën më të lartë 2416 metra, ai ngrihet vetmitar në një rrafshinë pa fqinjë që ta rivalizojnë dhe zotëron kështu pamjen nga të gjitha pikat e horizontit.

Bukuritë e rralla që ofron peizazhi, majat e larta, hone, lugina dhe gjelbërimi i pamasë e bën Malin e Tomorrit një nga destinacionet unike të turizmit malor.