Ndahet nga j eta ish-ministri dhe ish-deputeti i Partisë SociaIiste

  0
  284

  Është nd;arë nga j eta ish-ministri dhe ish-deputeti i PS së Shkodrës Ahmet Osja.

  Osja ka nd;ërruar j etë dje në moshën 80 vjeçare, ndërsa nuk dihen ende shkaqet e vd;ekjes së tij.

  Profesori i mirënjohur shkodran Ahmet Osja, ka qenë ekspert për më shumë se 30 vjet dhe më pas drejtuesi i Institucionit të Misrit dhe Orizit, Ministër i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, gjatë kohës së Fatos Nanos.

  Në vitin 2009 ai është nderuar nga Presidenti i Republikës me Urdhrin ‘Mjeshtër i Madh’, ndërsa për afro 9 vjet (1982-1991) përfaqësoi Shkodrën si deputet në Kuvendin e Shqipërisë. Profesori i nd;jerë Ahmet Osja ka qenë autor dhe bashkautor i disa botimeve në lëmin e Bujqësisë, ka realizuar një seri shkrimesh në gazeta qëndrore e lokale dhe në revista, si një gazetar profesionist, ndërsa është vlerësuar Shoqata e Gatezarëve Shqipëtar të Bujqësisë me titullin Kryetar Nderi i saj.

  Në vitin 2012 Ahemt Osja botoi në 100 vjetorin e Pavarësisë, studimin për lulet Alpine ‘100 foto – 100 lule në Alpet Ilirike’ si Biolog eksplorues, i vlerësuar edhe si Mjeshtër Sporti në Alpinizëm./newsbo mb.al