/NdaIimi i udhëtimit drejt Greqisë, ministria jep njoftimin: Këto kategori qytetarësh bëjnë përjashtim

NdaIimi i udhëtimit drejt Greqisë, ministria jep njoftimin: Këto kategori qytetarësh bëjnë përjashtim

Tashme prej 7 muajsh që nga fillimi i pandemisë është krijuar kaos me udhëtimet e qytetarëve jashtë vendit.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme në një njoftim të fundit bën me dije se deri datën 12.10.2020 mbetet në fuqi ndalimi i hyrjes së qytetarëve nga Shqipëria për në Greqi por thekson se ka një kategori personash që bëjnë përjashtim nga ky rregull.

Përjashtohen nga ndalimi i hyrjes:

– Qytetarët Grekë, poseduesit e lejes së qëndrimit, si dhe persona që e kanë vendbanimin e tyre kryesor në Greqi;

– Kalimi i kamionave për transport mallrash;

– Hyrja e personave për udhëtime profesionale absolutisht të domosdoshme, që e vërtetojnë me dokumentat përkatëse;

– Veçanërisht për rastin e kufijve tokësorë, poseduesit e Kartës së Posaçme të Identitetit të Homogjenit;

Hyrja në territorin grek apo dhe dalja prej tij, për rastet e referuara më lart, lejohet VETËM nga pikat kufitare të kontrollit të Kakavijës dhe të Kapshticës.

Τë gjithë ata që hyjnë në Greqi duhet të paraqesin:

– Testin negativ për KOVlD (me metodën PCR), i kryer deri 72 orë para mbërritjes në pikën e kalimit kufitar, nga laboratorët publikë ose privatë të certifikuara në Shqipëri.

(nuk vlen për shoferët e kamionëve që transportojnë mallra dhe fëmijët e lindur nga 2011 e tutje)

– Vërtetim diagnoze në anglisht. (në të cilën duhet të jenë të shënuara emri, mbiemri dhe numri i pasaportës / numri i kartës së identitetit të individit)

– Vërtetimin e plotësimit të formularit të posaçëm PLF (Passenger Locator Form), me kodin QR (në adresën elektronike https://travel.gov.gr )