/Nëna dhe babai i Elonës kërkojnë t’u kth ehet tr upi i vajzës nga Turqia në shtëpi

Nëna dhe babai i Elonës kërkojnë t’u kth ehet tr upi i vajzës nga Turqia në shtëpi

Elona nuk mundi ta mp.oshte sëmu.ndjen, pavarësisht se u transferua nga sp.itali në Tiranë për në Turqi, aty ku kishte shpresë për ku.rimin e saj nga mjekët specialistë.

15-vjeçarja ndërroi jetë një ditë më parë, ndërsa familja e saj hapur dyert e mo.rtit dhe kërkon sjelljen sa më të shpejt të tr.upit të vajzës së saj në shtëpi.

“Elona ndodhet në Turqi. Unë e çova për ku.rim por së.mundja i mori jetën. Unë i kërkoj Edi Ramës që si reagoi për ku.rimin e Elonës të ma sjellë vajzën në shtëpi. Më kanë thënë në spitaI që nesër në orën 10:00 do vijë vajza në Shqipëri”, tha mes Iotësh nëna e Elonës për “Report TV”. E njëjta thirrje vjen edhe nga babai i së nd.jerës: “Unë kërkoj nga ministri që sa më shpejt të më sjellë vajzën këtej”.

Elona Kuburja vuante nga një sëm.undje e rrallë që njihet si Hem.angioma Kongenitale, një tu.mor beninj që prek enët e gja.kut dhe shkakton hem.orragji të rëndë.

Historia e tri.shtë e saj dhe familjes u bë publike pas një apeli të familjarëve të saj, ku kërkonin ndihmë për të shp.ëtuar vajzën, pasi ndërhyrja kushtonte shumë. Ditën që Elona u nis për në Turqi drejt një spi.tali të specializuar, ministria e Shëndetësisë dhe kryeministri Rama njoftuan se kishin marrë rastin përsipër, dhe se të gjitha shpenzimet do të mbuloheshin nga shteti./ Tiranapost