/Nëse GJENl një shishe plastike në gomën e MAKlNËS tuaj, Iargohuni menjehere!

Nëse GJENl një shishe plastike në gomën e MAKlNËS tuaj, Iargohuni menjehere!

Ha;jdutet po shpikin marifete nga me te ndryshmet cdo dite per te zhvilluar v;jedhjet e tyre. Por ndersa ne mendojme per teknologjine qe ata mund te perdorin, ata mund te kene sisteme te reja madje ne gjendje te vj;edhin edhe makinen.

A keni degjuar per hile n e shishes plastike?
Autoritetet ju paralajmerojne qe nese gjeni nje shishe plastike te zbrazur prane makines tuaj te keni shume kujdes.

Kjo sepse ha;jdutet e vendosin ate ne rroten e perparme te automjetit tuaj dhe ne nuk e kuptojme pasi rralle here kontrollojme makinen para se te nisemi.

Mirepo pasi e kemi ndezuar makinen dhe jemi nisur degjojme nje zhurme te cuditshme qe e jep shishja e shtypur. 

Por ndersa ne ndalojme per te pare te shqetesuar se cka ndodhur, h;ajdutet perfitojne nga rasti qe ju dilni dhe e keni makinen hapur. Keshtu ata ne kete moment hyjne ne aksion, hipin ne makine dhe largohen menjehere pa na bere asgje neve.

Oficerët e poIicisë gjithmonë këshillojnë të kontrollojmë gomat e para të makinës para se të hipim në të, ose të ndalojmë vetëm në një vend të sigurtë për të kontrolluar se çfarë po ndodh dhe kurrë nëse jemi vetëm apo me femije ne makine.

Ata na sugjerojnë që gjithmonë t’i kushtoni vëmendje çdo gjëje që nuk na bind por te te kemi kujdes nese do ndalojme. Ju ftojmë të ndajni këtë informacion me qëllim që të parandalojmë vj;edhjet e ardhshme.

Tani që mendoni për këtë, sa herë ne i kontrollojmë rrotat para se të hyjmë në makinë?