Nexhmije Hoxha ka diteIindjen pas 1 muaji, ja sa vjec ben dhe ja se cfare ka pregatitur ajo

  0
  395

  Pas ndonjë muaji, saktësisht më 8 shkurt 2020, Nexhmije Hoxha mbush 99 vjeç.

  Në prag të këtij përvjetori ditëlindjeje, Nexhmija i be. fason dhe i s fidon të gjithë duke botuar librin mbase më të rëndësishëm të jetës së saj.

  Libri i sapobotuar i Nexhmije Hoxhës ka një titull të thjeshtë dhe simbolik njëherësh: “Përjetime dhe meditime në jetën time politike”.

  Këtë libër e shkruan e shkruan një ish lu. ftëtare ant. ifashiste, ndër të rrallët të mbij. etuar sot e kësaj dite. Por edhe gruaja e Enver Hoxhës, që ka ditur dhe di më shumë se ish-udh ëheqësit kom. unistë.

  Në një farë mënyre ajo është çelësi i fundit i shumë enigmave të një regjimi që sot anatemohet maksimalisht, por që edhe nga shumëkush kujtohet me nostalgji.

  Një dëshmitare autentike e më shumë se 70 viteve të Shqipërisë moderne që flet.

  Është një ngjarje që nuk mund të shmanget, nga historianët sidomos.

  Ky libër mendoj se do t’u vlejë atyre.