/NgeIën JETlMË para 3 vitesh, HlSTORlA e katër vëIIezërve që jetojnë të vetëm VARFËRlA

NgeIën JETlMË para 3 vitesh, HlSTORlA e katër vëIIezërve që jetojnë të vetëm VARFËRlA

Jeta i ka sf;iduar fort që në vegjëIi katër d;jemtë e familjes Sefe në Sovjan të Korçës. Kanë mbetur je;timë e jetojnë të ve;tëm në va;rfëri.

Para tre vitesh hu mbën nënën e tyre ndërkohë një javë më parë hu mbën dhe babain.

Ora News ishte në banesën e tyre për të sjellë kushtet eks treme ku jetojnë. Fshati i ka falur një sobë për tu ngrohur në këto ditë të ftohta dimri.

Xhuljo, është më i vogli. Vetëm katër vjeç.

Tashmë ai është amanet tek tre vëllezërit më të rritur, Xhorxhino, Marjo dhe Mateo.

Ndërsa palltoja e vjetër që mban veshur është trashgimia nga babai.

Xhulio i vogël tregon me dore se është 4 vjeç: “Unë jetoj v;etëm”.

Soba me dru dhe një divan i falur nga fshati i janë ngushëIIimi për të ftohtin e këtyre ditëve dimri.

Por ma;gjja dhe dollapi i bukës janë bosh.

Vaktin e ditës ua sjellin banorët e fshatit.

Halla: Kush mundet u sjell.

Paf;uqia i bën edhe fëmijët të shpë rthejnë në Iot.

Kur atë që u ndjen zemra nuk e thonë dot me fjalë. Jo vetëm për va;rfërinë ekst reme, por edhe për të ardhmen e pasi;gurtë.

Rasti është i njohur për Shërbimin Social në Korçë. Por përveç konstatimit duket se asgjë nuk është bërë.

Pam;undësia ekonomike e ka bërë të d;orëzohet edhe hallën e fëmijëve.

Ajo bën thirrje për nd;ihmë për të rikthyer shp;resën në sytë e katër nipërve.

Halla: Kush ka mundësi të vërë do;rën në zemër për këta f;ëmijë, për këta je;timë.

Thirrja shkon për të gjithë. Institucione të shtetit, organizata bamirëse dhe qytetarë të thjeshtë.