Ngrihet alarmi, armët sekrete që ka Rusia do të na shfarosin

  0
  460

  Armët radio- elektrike që ka nën zotërim Rusia janë më të rrezikshme se armët bërthamore.
  Ato kanë emetues elektromagnetikë që çaktivizojnë raketat dhe sistemet e komunikimit në avionë, nga distanca të largëta.

  Si dhe këto armë mund të bllokojnë mekanizmin e ngarkimit të një tanku, të hedhin në erë predha të artilerisë dhe të vrasin ushtarët e armikut duke mbuluar deri në 100 metra nën tokë me rrezatim.

  Ministria ruse e Mbrojtjes ka thënë:

  Kemi krijuar “Alabuga”, një raketë e re elektro-magnetike që mund të çaktivizojë të gjithë elektronikën armike brenda një rrezeje prej 2.3 miljesh. Ushtria ka në plan ta instalojë këtë armë në avionët më të rinj të luftëtarëve për të shmangur avionët e armikut.

  Mendohet se këto armë mund të përdoren për të mbajtur nën kontroll Korenë e Veriut, por kanë ngjallur frikë në rrjetet sociale aq sa disa njerëz kanë nisur të besojnë se Rusia mund të na shfaros kur të dojë.