Lajme

Një njeri i çudĺtshëm i bëri kërkesë në facebook por disa ditë më pas poIicët i tregojnë zbuIimin e FRlKSHËM…!!

Në ditët e sotme të gjithë dhe pothuajse çdo moshë të gjithë përdorin rrje tet sociale si Facebook, Twitter dhe Instagram.

Nëse nuk po përdorni një prej tyre atëherë ndoshta jeni duke jetuar në hënë!

Shumica e njerëzve zgjedhin të përdorin rrje tin më të popullarizuar që është Facebook dhe shumica e kohës nuk jeni plotësisht të sigurt se sa e sigurtë është llogaria juaj dhe kush e sheh pikërisht atë që postoni.

Disa njerëz nuk i kuptojnë rre ziq et e të qënit në Facebook dhe nganjëherë shpesh pranojnë kërkesa të miqve nga njerëz që nuk i njohin.

Më poshtë është një histori që është postuar dhe Facebook që kohët e fundit u bë viral. Është shumë e rëndësishme që të gjithë ta lexojnë këtë histori dhe t’i kushtojnë vëmendje paralajmërimit.

Ky post është bërë nga një ish-ofic er pol icie që donte ta zbulonte këtë informacion tek publiku.Një djalë ju dërgon një kërkesë për mik.

Ti nuk e njeh atë, por ai ka një pamje të bukur të profilit, kështu që e pranon kërkesën e tij. Është dita e parë e shkollës së fëmijës suaj.

Ajo duket kaq e bukur në veshjen e saj të re që ju shkrepni një foto dhe ta vendosni në Facebook kështu që të gjithë miqtë dhe familjen tuaj mund ta shohin.

Ju jeni aq të ngazëllyer duke e bërë ‘Check in’ në shkollën e saj në FB duke thënë: “Unë nuk mund të besoj se sa e madhe e vogla ime është bërë. Koha fluturon me siguri.

Një mami/babi krenar”.Ndërkohë, miku i pa njohur, i cili ju kërkoi me shpejtësi pranimin këtë mëngjes, është ruajtja e fotos që keni postuar për vajzën tuaj në veshje të saj të re të bukur në telefonin e tij dhe duke e dërguar tek 60 burra të tjerë në mbarë botën me titullin –

‘Femër Amerikane. Mosha 5.
Floke kafe. Sy te zinj.
$ 5.000 ‘.

Jo vetëm që ju keni dhënë një fotografi të vajzës tuaj të vogël tek një t ra f ik i fëmijëve, ju keni dhënë emrin dhe vendndodhjen e saktë të shkollës së saj në një pjatë argjendi. Ju shkoni për të marrë atë në 3pm këtë pasdite, por ajo nuk është gjetur askund.

Pak e dini, vajza juaj e çmuar është shi tu r tek një p ed of il 43 vjeçar përpara se të shkoni në kampus këtë mëngjes dhe tani ajo është në rrugën e saj drejt Afrikës së Jugut me një qese mbi kokën e saj, e hutuar, e t m er ruar dhe duke qarë, sepse njeriu që ajo kurrë nuk e ka parë më parë e mori nga shkolla, dhe tani nuk e di se ku janë prindërit e saj, ku po shkon apo çfarë do të ndodhë me të.