/Nje njeri i mencur, i thote te birit: biri im! Ne jeten tende, mos hiq dore nga tri gjera.

Nje njeri i mencur, i thote te birit: biri im! Ne jeten tende, mos hiq dore nga tri gjera.

1. Ha ushqimin me te mire.

2. Fli ne shtratin me te mire.

3. Jeto ne shtepite me te bukura.

Djali ia priti: si mund ti bej ato qe thua, kur ne jemi te varfer?

Plaku i mencur i thote: kur ti te vonohesh per te ngren, dhe pasi te jesh uritur shume, cfaredo ushqimi qe te hashe, do te te duket i shijshem. Nese do punosh shume dhe do lodhesh, kudo ku te te zere gjumi,do jete shtrati me i mire per ty. Nese me njerezit sillesh mire, ti do jetosh ne zemrat e tyre, dhe nuk ka me mire se te banosh ne zemrat e njerezve me dashuri.