Njihuni me disa nga fotot me të frikshme të qyteteve të mëdha kineze krejtësisht të zbrazëta nga njerëzit

  0
  301

  Në të gjithë Kinën, ka qindra qytete kanë pothuajse gjithçka që nevojitet për një jetesë moderne urbane: komplekse apartamentesh të larta, rrokaqiej dhe shumë gjëra tjera. Çdo gjë, domethënë, përveç një faktori kryesor: njerëzit.
  Këto qytete misterioze dhe thuajse krejtësisht të zbrazëta janë pjesë e planit më të madh të Kinës për të lëvizur deri në 300 milionë qytetarë që aktualisht jetojnë në zona rurale në vende urbane. Vendet si Qarku Kangbashi i Ordos janë përgatitur tashmë dhe gati për t’u zënë.

  Fotografi Kai Caemmerer u befasua me keto plane urbane dhe ne vitin 2015 ai shkoi ne Kinë per te eksploruar dhe dokumentuar ato. Seriali i tij, ” Qytetet e palindura ” , përshkruan një lloj krejtësisht të ri të zhvillimit urban, transmeton lajmi.net.

  Shihni 12 imazhe të frikshme nga seria e tij: