/Njihuni me djalin shqiptar që kuIIot bagetitë me kaIIash

Njihuni me djalin shqiptar që kuIIot bagetitë me kaIIash

Familja Syla jeton në fshatin malor Blerim, në veri të Shqipërisë.

Jeta e tyre e përditshme, e mbështetur nga ritmet antike, sillet rreth shumimit të dhive, artit antik dhe gurthemelit të ekonomisë familjare.

“Dy vëllezër, gratë e tyre dhe fëmijët, së bashku me prindërit e tyre të moshuar – kjo është shtëpia patriarkale e Syla, një familje tipike bujqësore në veri të Shqipërisë.

Anëtarët e saj ndajnë një çati, por mbi të gjitha – një mënyrë jetese.

E gjithë familja merr pjesë në punën e fermës familjare në fshatin malor të Blerimit, në veri të Shqipërisë.

Rruga për në fshat është aq shumë me gunga, saqë, sidomos gjatë dimrit, Syla mbetet e izoluar për muaj të tërë. Suzana, gruaja e Shkëlzenit, ka studiuar infermierinë dhe shpesh në dimër i ndihmon gratë të lindin larg mjekëve dhe spitaleve.

Fytyrat e tyre, të shënuara nga lodhja, tregojnë një të vërtetë të thellë, shkruar nga era e ashpër malore “, shkruan Valery Poshtarov nga media Balcanicaucaso.