Njihuni me emrat e fshatrave me te cuditshem ne Shqiperi

  0
  480

  Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre.

  Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitura duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare.

  Më poshtë do të shikoni emrat me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Shqipëri

  Vithkuqi – Korça

  Kurveleshi – Tepelenë

  Gjylekar – Viti

  Muqibab – Gjilan

  Kuqan – Elbasan

  Qinam – Erseke

  Symize – Tepelenë

  Mize – Lushnje

  Bubullime – Lushnje

  Llukar – Prishtinë

  Leshnje – Skrapar

  Kakardhiq – Lezhë

  Kaqibeg – Podujevë

  Skorobisht – Prizren

  Neperbisht – Suharekë

  Makresh – Novoberd

  Qyqylagë – Lipjan

  Ngucat – Malisheve

  Bithuq – Diber

  Muqiverrc – Kamenic