Njihuni me njeriun që jeton per 60 vite mbyllur në makinë

  0
  358

  Paul Alexander nga Dallas të Texasit që kur ishte pesë vjeç ka jetuar me sëmundjen e poliomielit.

  Kjo sëmundje e cila ka të bëjë me vështirësi në frymëmarrje, ka bërë që Alexander të jetojë më shumë se 60 vite në një makinë e njohur si ‘mushkëria e hekurit” shkruan Vt, transmeton Indeksonline.

  Mushkëria e hekurit ishte një nga shpikjet më të suksesshme të kohës dhe lejoi mijëra njerëz me probleme të frymëmarrjes për të marrë frymë përsëri. Pacientët shtrihen brenda tij, dhe me pajisjen mbyllur fort rreth qafës, krijohet një vakum artificial që mekanikisht mbush mushkëritë me oksigjen, transmeton Indeksonline.

  Përveç që i ishin dëmtuar mushkëritë nga poliomieliti, ai ishte lënë edhe i paralizuar nga qafa e poshtë. Ai u mbështet fuqimisht në makinë, por kjo nuk i ka penguar atij që të arrijë suksese në jetë.

  Paul shkoi në universitet dhe u bë një avokat gjyqësor, të cilin ai mund të merrte duke përdorur një karrocë. Por ai gjithmonë mori makinën e tij me të në rast se problemet e tij të frymëmarrjes paraqiten.

  “Kur u transferova në Universitetin e Teksasit, ata u tmerruan të mendonin se unë do të sillja mushkërin tim prej hekuri, por e bëra, dhe e vendosja në konvikt, dhe kam jetuar në konvikt me mushkërinë time të hekurt,” ka thënë Paul.

  Mirë, për shkak se ishte një makinë, ajo duke e bartur pas vete dhe u dëmtua. Kjo i kushtoi shtrejt përdoruesit të tij. Mirëpo, ai posti video në internet duke kërkuar ndihmë për t’I rregulluar pajisjen.
  Për fat të mirë për të, një mekanik i quajtur Brady Richards ofroi ndihmë duke ia rregulluar makinën e tij.

  Vështirësia në frymëmarrje e paraliza nuk e pengoi Paulin që të bëhet njeri i suksesshëm. Ai shkruajti edhe një libër për jetën e tij me stilolaps në gojë.